Onze Mogelijkheden

Fysiotherapie

foto-1

Volgens de “Dikke Van Dale” is fysiotherapie een behandeling, massage, fysiotechniek en gymnastiek ter verhelping of voorkoming van gewrichts- en spierpijn. Deze definitie is op zich juist. Alleen is deze omschrijving te beperkt omdat het vak fysiotherapie volop in beweging en ontwikkeling is. De indicaties zijn toegenomen, denk bv. aan luchtwegproblematiek, overgewicht etc

Lees meer →

Echografie

IMG_1119

Echografie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Echografische beeldvorming is een zeer bruikbare methode om musculoskeletale structuren als botten, gewrichten, spieren, pezen, kapsels en banden te bestuderen. Echografie geeft een directe weergave van beweging, functie en anatomie van het lichaam. Weefselschade na een (sport)blessure is met echografie goed te beoordelen. De mate van weefselherstel tijdens de revalidatie kan worden bewaakt.

Lees meer →

Manuele Lymfdrainage

Manuele lymfdrainage

Manuele Lymfdrainage ad Modum Vodder wordt in hoofdzaak gebruikt als anti-oedeemtherapie oftewel als therapievorm waarin het hoofddoel het verplaatsen van vocht en eiwitten in het lichaam is. Het ontstaan van dit vocht kan verschillende oorzaken hebben zoals een trauma of operatie. Op den duur kan het vocht een belemmerende factor zijn voor het verdere herstel van het weefsel.

Lees meer →

Shockwave

praktijk half sept 2014 089 (5)

Shockwave therapie is een van de jongste ontwikkelingen binnen de fysiotherapie en het onderzoek naar de werking ervan is in volle gang, daarom moeten we ons beperken tot die klachten waarvan we voor meer dan 80% zeker weten dat het op korte termijn een gunstige invloed heeft. Injecties en operaties, met alle gevolgen van dien, kunnen mogelijk vermeden worden!

Lees meer →

Dry Needling

max psv 001

Dry Needling is een specialisatie van de fysiotherapeut, die zich richt op behandeling van klachten in het houding- en bewegingsapparaat. Met Dry Needling worden spierverhardingen,”myofasciale triggerpoints”, ontspannen via het gericht prikken met een naald binnen de spier. Dry Needling is niet hetzelfde als acupunctuur. Bij acupunctuur worden vaak meerdere naalden in het lichaam geprikt, die daar enige tijd blijven zitten. Bij Dry Needling wordt een naald gebruikt, waarmee kortdurend de spier wordt behandeld. Dry Needling werkt direct in op de spieren en is geen ’energie’ behandeling.

Lees meer →

Arbeidfysiotherapie

De arbeidsfysiotherapeut houdt zich bezig met klachten en aandoeningen van het houdings- en bewegingsapparaat, die mede het gevolg zijn van het werk of die het werk beperken. De arbeidsfysiotherapeut houdt zich vooral bezig met de arbeidsrelevante problemen van de individuele werknemer.

Lees meer →

Medical Taping Concept

praktijk begin okt 038

Deze tapetechniek is ontwikkeld vanuit de gedachte dat beweging en spieractiviteit essentieel is om gezondheid te behouden of te herstellen. De achtergrondvisie is dat spieren niet alleen nodig zijn voor beweging maar daarnaast ook bepalend zijn voor bijvoorbeeld de bloed- en lymfecirculatie en de lichaamstemperatuur.

Lees meer →

Centraal Neurologische Aandoeningen

praktijk begin okt 015

Het aantal mensen met een centraal neurologische aandoening in Nederland is groot en zal de komende decennia nog eens fors toenemen. In de paramedische begeleiding van mensen met een CNA zijn vele wegen die naar Rome leiden. Het is de kunst om samen met de patient het juiste pad te bewandelen. De meest voorkomende CNA zijn de ziekte van Parkinson, CVA, Dementie en MS.

Fysiotherapie bij oncologie

(Ex) Oncologische patiënten kunnen geconfronteerd worden met een verscheidenheid aan klachten en problemen ten gevolge van (de medische behandeling van) kanker. Operaties, radiotherapie, chemo- of hormoontherapie kunnen allen een scala aan bijwerkingen met zich meebrengen. Hierbij valt te denken aan lichamelijke klachten als pijn, vermoeidheid, een verminderde bewegelijkheid van spieren/gewrichten, kracht- of conditieverlies, maar ook lymfoedeem, over- of ondergewicht, littekenvorming en klachten van het zenuwstelsel kunnen voorkomen. Daarnaast kunnen patiënten problemen ervaren op het gebied van concentratie, geheugen of emotie. Tevens ook met het uitvoeren van dagelijkse bezigheden (zelfzorg/huishouden), werk- of sporthervatting.

Lees meer →

Kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie

De kinderfysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van kinderen en jongeren tussen 0 en 18 jaar op het gebied van het bewegend functioneren. Kinderen leren spelenderwijs. Door te bewegen en te spelen ontwikkelen kinderen hun zintuigen en motoriek.

Lees meer →

“De Schouder”

logo-schoudernetwerk

Het schoudernetwerk bestaat uit orthopedisch chirurgen & schouderfysiotherapeuten welke zijn gespecialiseerd in de behandeling van schouderblessures en revalidatie na schouderoperaties.
De schouder is een relatief complex gewricht. Het ontwerp van het gewricht laat toe om onze arm in alle richtingen te bewegen. Door de zeer uitgesproken beweeglijkheid van het gewricht is er evenwel een grote mate van instabiliteit.
Zolang alle componenten normaal functioneren kan de schouder perfect bewegen, zonder pijn en in alle richtingen. Indien een van de componenten van de schouder niet optimaal functioneert, wordt het gewricht zeer kwetsbaar voor allerhande letsels en kunnen er diverse problemen optreden die het normale functioneren plots veel moeilijker maken.

Lees meer →

Medische fitness

Fitnessruimte

Bij ons is het mogelijk om onder begeleiding van een fysiotherapeut aan uw conditie te werken. In kleine groepen van maximaal 10-15 personen werkt eenieder aan zijn eigen doelen. U komt op een vaste tijd 1 of 2 maal per week. We werken met professionele en gebruiksvriendelijke apparatuur.

Lees meer →

Pilates

praktijk begin okt 009

Pilates is een trainingsmethode voor het hele lichaam, waarbij de nadruk ligt op evenwicht in het lichaam. Dit zowel tussen spiergroepen als tussen fitheidaspecten zoals kracht en souplesse. Pilates gebruikt de kern van het lichaam, die onder andere uit de buik en onderrugspieren bestaat om de rest van het lichaam vrij te laten bewegen.
Daarnaast is er bij deze methode veel aandacht voor ademhaling en mentale aspecten zoals concentratie en lichaamsbewustzijn.

Lees meer →

Geriatrie Fysiotherapie

praktijk begin okt 020

Als je ouder wordt neemt de beweeglijkheid van je lichaam af. Dan kan het zo zijn dat je hulp nodig hebt van een geriatrie fysiotherapeut. Een geriatrie fysiotherapeut is gespecialiseerd in complexe gezondheidsproblematiek bij de kwetsbare ouderen en bij patiënten met een hoge (biologische) leeftijd.

Lees meer →

Musculoskeletale Revalidatie

praktijk half sept 2014 085

Musculoskeletale revalidatie maakt gebruik van specifieke technieken om de mobiliteit in gewrichten te bevorderen. De effecten daarvan zijn vaak direct merkbaar, men voelt een toename van de bewegingsvrijheid en een afname van de pijn. Tevens worden het geven van houdingsinstructies, adviezen en inzicht geven in een gezonde manier van bewegen mee genomen in het behandeltraject.

Claudicatio intermittens / “Etalagebenen”

logo claudicatio

Patiënten met claudicatio intermittens, in de volksmond ‘etalagebenen’ genoemd, hebben pijn bij het lopen door slagaderverkalking in de benen. Het is een veelvoorkomende aandoening. Naar schatting drie procent van de mensen van 55 jaar of ouder heeft er last van. Naarmate de leeftijd toeneemt loopt dit getal op naar 1 op 7 patiënten van 70 jaar of ouder. Na een bepaalde afstand gelopen te hebben, moeten ‘çlaudicanten’ stoppen met lopen, omdat zij pijn in de benen krijgen ten gevolge van zuurstofgebrek in de spieren. Door enige tijd (minuten) te wachten zakt de pijn en kan de patiënt weer verder lopen, waarna weer klachten optreden. Omdat gesteld wordt dat mensen de klachten verbloemen door net te doen alsof ze etalages aan het bekijken zijn, wordt claudicatio intermittens in de volksmond vaak ‘etalagebenen’ of ‘de etalageziekte’ genoemd. Lees meer →

Tacoyo

big_tacoyo_1403861396

 

Training – Ademhaling – Conditie – Ontspanning – Yoga – Omgaan met stress

Lees meer →

Personal Training

Met personal training traint u één op één met een trainer, binnen of buiten. Personal training geeft jou net dat extra zetje om toch te gaan sporten. Samen met uw coach bepaalt u concrete doelstellingen. Denk hierbij onder andere aan:

  • Weight Management (afvallen)
  • Sport specifiek

Lees meer →

ATDS Fit Test

ATDS

Effectief trainen met de ATDS Fit Test bij Fysiotherapie praktijk Bardoel van Lier!

Medio november beschikt de praktijk over uniek testapparatuur om trainingsprogramma’s op maat te maken. ATDS staat voor ‘Anaerobic Treshold Detection System’ en is een wetenschappelijk onderbouwde sportmedische inspanningstest. Met deze inspanningstest wordt eenvoudig gemeten hoe belastbaar het lichaam is. Lees meer →

SpartaNova

spartanova_l

“Wij brengen Sportwetenschap in de praktijk”

SpartaNova is in 2010 opgericht als spin-off van de Universiteit Gent en Vrije Universiteit Brussel. SpartaNova staat voor:

  • Evidence-based testing in een online tool
  • Cutting-edge in preventie, revalidatie en training
  • Individuele benadering van elke sporter
  • Brengt risicofactoren in kaart voor sportspecifieke letsels
  • Full en basic scan momenteel beschikbaar voor 12 sporten

Lees meer →

Sportspreekuur

actie

Blessure of tapen?

Kom naar het sportspreekuur!

Voor sporters van alle leeftijden en alle niveaus.
Elke maandag bij Jesse en op vrijdag bij Astrid van 17.00 – 18.00 uur.

In 20 minuten een screening van de ernst en aard van de blessure

Voor meer informatie en/of het maken van een afspraak,
kunt u bellen naar 0486-473171