Onze Specialismen - Pilates

Pilates

praktijk begin okt 009

Pilates is een trainingsmethode voor het hele lichaam, waarbij de nadruk ligt op evenwicht in het lichaam. Dit zowel tussen spiergroepen als tussen fitheidaspecten zoals kracht en souplesse. Pilates gebruikt de kern van het lichaam, die onder andere uit de buik en onderrugspieren bestaat om de rest van het lichaam vrij te laten bewegen.
Daarnaast is er bij deze methode veel aandacht voor ademhaling en mentale aspecten zoals concentratie en lichaamsbewustzijn.

Pilates is een eenvoudige en effectieve bewegingsvorm die zorgt voor een sterk lichaam en een sterke geest. Het is een functionele manier van bewegen die van pas komt bij alle dagelijkse activiteiten.

Voor wie is pilates?

Pilates is een eenvoudig te volgen, rustige en veilige trainingsvorm. Daardoor is deze methode voor iedereen geschikt, ongeacht leeftijd, fitheidniveau en ervaring.

Zwangerschapspilates en hersteltraining!

Voorkomen en bestrijden van rug -en bekkenklachten. Dieper gelegen rugspieren sterker maken in combinatie met de onderbuikspieren en de bekkenbodemspieren. Plus betere lichaamshouding.

Doordat je de spieren rondom je buik bewust oefent, krijg je na de bevalling de controle over je buik, bekken en lage rug sneller terug.

Het sterker worden van de bekkenbodemspieren zorgt voor veel hulp bij de bevalling. Je kunt bewuster deze spieren ontspannen en na de bevalling herstel je sneller. Training van deze spieren meteen na bevalling vermindert de kans op urineverlies.

Aandacht voor ontspanning: de oefeningen die worden gedaan leren het lichaam te ontspannen en kunnen heel goed worden toegepast tijdens het verloop van je zwangerschap en de bevalling.

 

Dagen en tijden

Maandagochtend    08:45 Woensdagavond 19:00 zwangerschapspilates/speciale (rug)klachten groep
Maandagavond       19:45 Woensdagavond        20:30 –> hersteltraining
Dinsdagochtend      8:45 Donderdagavond       20:30
Dinsdagavond         19:00

Kosten

De kosten voor pilateslessen bedragen € 8,- per keer.
Dit wordt per jaar omgerekend tot een vast maandbedrag.
Vakanties en feestdagen worden niet in rekening gebracht.

Bent u geïnteresseerd of wenst u meer informatie, neem dan contact op met onze praktijk! Proefles is mogelijk.

praktijk begin okt 007 praktijk begin okt 011 praktijk begin okt 013